Pošlete chlapa pro filety z tresky pro 5 lidí a přinese toto ... 1,804 kg ryby.
Já vím, myslel to s námi dobře, abychom se třeba hlady po sobě nekoukali, ale z tohoto by se najedla půlka Afriky.
Když jsem si tresku ulovenou v oblasti Faerských ostrovů osahala, cítila jsem jen velké kosti na straně blíž k hlavě (resp. tam, kde bývala hlava). Naivně jsem na ně šla s pinzetou, ale jestli ze mě má být "rybí guru", budu prostě potřebovat vykosťovací kleště ;-) Pinzetou se kostičky vydělat nedaly.
Rozhodla jsem se tresku upravit způsobem, který jsem nedávno viděla v jednom televizním pořadu a sice pečením v alobalu. Je to prý úprava pro začátečníky a to mohu potvrdit.
Nakrájela jsem si malá rajčátka na půlky, česnek na kostičky, limetku na měsíčky, přichystala čerstvou bazalku, tmavé olivy, panenský olivový olej a koření - pepř, sůl a směs na ryby.
Vše jsem to naskládala a nasypala na rybu, zabalila do balíčku a šup s tím do trouby na 200 C na 15-20 minut. Po vytažení a rozbalení balíčku vypadal obsah v podstatě stejně, jen s tím, že uvnitř byla spousta šťávy. Protože jsem to tušila, připravila jsem jako přílohu rýži. Ta se mi moc nepovedla, docela se lepila. Nicméně celé to byla rychlá, chutná a šťavnatá záležitost ...
... kterou se budeme sytit ještě pár dní ;-)
Žádné komentáře:
Okomentovat