Nejprve k masu. Jako malá jsem se štítila na maso jen podívat. Když jej mamka připravovala, vždy jsem si zakryla oči, když jsem musela projít okolo. Jako vrchol odvahy jsem považovala píchnutí, čili dotknutí se špičkou ukázováčku kousku vepřového. Kde bych si kdy pomyslela, že budu někdy maso hladit! A stalo se. Filet žraločího masa mě překvapil nádhernou strukturou. Vypadal jako měkké dřevo :)
Když jsem se s ním dost pomazlila, tak jsem jej osušila, osolila, opepřila, přidala koření na ryby a rozetřený česnek.
Během toho, co ingredience pomalu začaly prostupovat masem, jsem si připravila omáčku. Klasický i když řidší bešamel, do kterého přišla strouhaná kúra a šťáva z citronu.
Žraločí masíčko jsem obalila v mouce a na prudko opekla na přepuštěném másle.
K rybce jsem připravila opečené brambůrky, okořeněné no name bylinkovou směsí, kterou jsem našla mezi kořením a která mi "po čuchu" přišla k této kombinaci potravin příhodná.
Žraločí maso nemá kosti a chutí mi připomínalo jemnějšího králíka. Česnek a silnější koření nebylo na závadu. Určitě se k němu ještě vrátím :)
Ještě dodám, že jsem vynechala 9. týden, protože jsem byla mimo domov, ale vynechala jsem pouze přípravu ryby, nikoliv konzumaci. O přípravu se postarala thajská restaurace, ale jaksi se mi příčilo tam pokrm fotit :)
Žádné komentáře:
Okomentovat