středa 27. ledna 2016

Bude ze mě profesionál?

Ať už to způsobila spokojenost nebo naopak nespokojenost s mým rybím kulinařením, zkrátka a dobře jsem od svého muže dostala úžasný dárek k výročí svatby - Dárkový poukaz do studia Divoká vařečka :)


Tam jsem se již naučila a bohužel nikdy nevyzkoušela vyrobit čokoládové pralinky. Nicméně prostředí, výuka a zážitek to byl velký.
V případě kurzu, na který jsem se zaregistrovala to bude jistě zážitek nezapomenutelný a pro všechny kolem mě, které každý čtvrtek hostím více či méně povedeným pokrmem z ryb, jistě přínosný.

Tento čtvrtek se ještě amatérsky poperu s krevetami, ale již příští středu se bude konat zrod experta na úpravu ryb. V kurzu 'Ryby a dary moře' se totiž naučím:

  •  Brandade (hašé) z tresky obecné 
  •  Tygří krevety Aglio olio e peperoncino
  •  Francouzská rybí polévka Bouillabaisse, podávaná s křupavým chlebem
  •  Dušený losos Teriyaki
  • Na citronovém másle pečený platýs

Zároveň asi poprvé přičichnu k těmto technikám:

  • čištění, filetování a porcování ryb
  • pošírovat (pomalu vařit) tresku v mléce
  • dochucovat rybí hašé za pomoci redukované bylinkové smetany
  • za použití nejméně 3 druhů ryb uvařit lahodnou polévku Bouillabaisse
  • pár tahy připravit křupavé chipsy z italského chleba ciabatta
  • marinovat a dusit lososa na asijský způsob (velice chutné a zdravé)
  • stahovat platýse z kůže
  • péci platýse tak, aby zůstal uvnitř šťavnatý


    Jsem na sebe zvědavá a hrozně se těším!

Žádné komentáře:

Okomentovat