Tam jsem se již naučila a bohužel nikdy nevyzkoušela vyrobit čokoládové pralinky. Nicméně prostředí, výuka a zážitek to byl velký.
V případě kurzu, na který jsem se zaregistrovala to bude jistě zážitek nezapomenutelný a pro všechny kolem mě, které každý čtvrtek hostím více či méně povedeným pokrmem z ryb, jistě přínosný.
Tento čtvrtek se ještě amatérsky poperu s krevetami, ale již příští středu se bude konat zrod experta na úpravu ryb. V kurzu 'Ryby a dary moře' se totiž naučím:
- Brandade (hašé) z tresky obecné
- Tygří krevety Aglio olio e peperoncino
- Francouzská rybí polévka Bouillabaisse, podávaná s křupavým chlebem
- Dušený losos Teriyaki
- Na citronovém másle pečený platýs
Zároveň asi poprvé přičichnu k těmto technikám:
-
čištění, filetování a porcování ryb
-
pošírovat (pomalu vařit) tresku v mléce
-
dochucovat rybí hašé za pomoci redukované bylinkové smetany
-
za použití nejméně 3 druhů ryb uvařit lahodnou polévku Bouillabaisse
-
pár tahy připravit křupavé chipsy z italského chleba ciabatta
-
marinovat a dusit lososa na asijský způsob (velice chutné a zdravé)
-
stahovat platýse z kůže
-
péci platýse tak, aby zůstal uvnitř šťavnatý
Jsem na sebe zvědavá a hrozně se těším!
Žádné komentáře:
Okomentovat