Znáte tu situaci, kdy se sháníte po surovinách, cestou z práce v potu tváře obíháte obchody a když jste u pokladny, tak vám zavolají hosté, že bohužel nepřijdou. Tak přesně to se mi tentokrát stalo. Důvody chápu, ale o rybu se ošidit nenechám :)
Vybrali jsme rybu ze všech nejškaredší, mořského ďase. Filety byly pokryty blanou, kterou jsem odstranila, což byla piplačka.
První přišla na řadu omáčka. Rozpálit olivový olej a na něm krátce osmahnout pokrájené chorizo. Už teď se mi sbíhají sliny.
Pak jsem přidala cibulku pokrájenou na drobno a rozdrcený stroužek česneku. Jakmile se vše zahřálo a přitom ještě nezhnědlo, tak šup přidat čerstvou červenou papriku na kostičky, konzervu krájených rajčat a decánko vína. Omáčka se bude pěkně redukovat, než připravím rybku.
Očištěné filety jsem překrojila vždy na dva silné špalíky. Osolila, opepřila a obalila v mouce.
Oklepala a už se smažily. Na každé straně tak 3 minutky. Ale pořád mi přišlo, že to musí být syrové.
Ale nebylo :) Maso bylo krásně měkké, jemné, bez kostí a trochu tučnější. Jediná chybka byla, že jsem je po vyjmutí z pánve nechala ještě dojít mezi dvěma talíř. To bylo na jednu stranu dobře, protože se doporučuje nechat maso před servírováním chvíli odpočinout, na druhou stranu těžce získaná zlatavá kůrčička zvlhla a loupala se. Příště tedy nechat dojít jiným způsobem, bez zakrytí, třeba v troubě.
Omáčka mi v mezičase pěkně zhoustla. Stačilo ji jen trochu osolit a dochutit citronem.
Měla jsem obavu, abychom se ze dvou kousků najedli, ale zbytečnou. Maso se nijak nespeklo, naopak díky tuku bylo i dost syté. Výborně se k němu hodila výrazná omáčka. Zakusovali jsme ji bagetkou.
Bylo to jedno z povedených jídel. Inspiraci na něj, jsem čerpala od pana Cuketky, kam se chodím často vzdělávat :)
Through Kate Bayless https://imgur.com/a/SUn2iUq http://x4b6ra3ese.dip.jp https://imgur.com/a/QcPmfB1 https://imgur.com/a/wWR0QXw https://imgur.com/a/ylqhwEd http://q9jfkg5rkf.dip.jp https://imgur.com/a/meeaIfg
OdpovědětVymazat