Je tu další festival dobrého jídla. Během tří týdnů, po které trvá Jídlo z blízka, si lze vybrat menu uvařené z místních potravin, dodaných lokálními pěstiteli a chovateli, v osmnácti zúčastněných restauracích. My si letos vybrali menu v La Bouchée.
Přesto, že jsme byli objednáni na konkrétní čas a vědělo se, co budeme jíst, čekali jsme na jídlo hodně dlouho. Tedy ano, po příchodu nám přinesli předkrm, ale na další chod jsme čekali téměř hodinu. Vcelku zásadní chyba, pokud člověk bere předkrm jako naladění se na následující chod. My jsme po padesáti minutách už ani nevěděli, že nějaký předkrm byl. Ona k tomu nahrála i skutečnost, že raviola byla tak malinkatá, že tvořila jediné sousto. Byla sice plněná kozím sýrem, ale při tom množství (ne více než 1cm krychlový), se chuť v ústech náležitě nerozložila. Škoda.
Následující dva chody - filet ze sumce a pečené srnčí kotletky - byly již o něco větší, ale stále asi nejmenší, co jsem v brněnských restauracích dostala. Nutno ale uznat, že co se týče chutě, nedalo se jídlu nic vytknout. Vynikající. To stejné dezert - mille feuille a morušový sorbet, to byl koncert chutí.
Nebýt rozpačitého začátku, hodnotím velmi kladně. Plus body za prostředí a živou hudbu v podání paní klavíristky, která vkusně doplňovala celý kulinářský zážitek.
Následující dva chody - filet ze sumce a pečené srnčí kotletky - byly již o něco větší, ale stále asi nejmenší, co jsem v brněnských restauracích dostala. Nutno ale uznat, že co se týče chutě, nedalo se jídlu nic vytknout. Vynikající. To stejné dezert - mille feuille a morušový sorbet, to byl koncert chutí.
Nebýt rozpačitého začátku, hodnotím velmi kladně. Plus body za prostředí a živou hudbu v podání paní klavíristky, která vkusně doplňovala celý kulinářský zážitek.
Žádné komentáře:
Okomentovat